Rólunk

Magyarország vezető lovas magazinja!

A Lovasélet lovas szaklap 1999 elején alakult. A lap életre hívásánál az volt az alapítói szándék, hogy az addig meglehetősen felszínesen, lassan és nagy késéssel tájékoztató hazai lovas sajtót megújítsa, és havi rendszerességgel számoljon be, elsősorban a hazai, másodsorban a nemzetközi lovasvilág híreiről. A Lovaséletben elsőként elindított fényképes apróhirdetésekkel pedig úttörő szerepet vállalt a lóértékesítés segítésében. Köszönhetően a gyorsan megnyilvánuló olvasói érdeklődésnek, a kezdeti 36 oldalról előbb 48, oldalra, hamarosan pedig jelenlegi 68 oldalas terjedelműre bővült az újság.

Bemutatkozó

A lovassport és az egyéb, a lovasélet fontos területeiről beszámoló szakcikkek nagyjából fele-fele arányban építik fel a lapot. A különböző lovas sportágak és szakterületek külön rovatot kaptak. Így állandó rovata van a lovastusa, díjlovaglás, díjugratás, fogathajtás, távlovaglás, lovastorna és western szakágaknak, valamint a lósport két ágának, a galoppnak és az ügetőnek is. Emellett tenyésztés rovatunkban az aktuális tenyésztési hírekről, eseményekről szóló tudósítások mellett, hazánk és a világ méneseit is bemutatjuk. Népszerű takarmányozás és archív rovatunk is. Előbbiben igyekszünk közérthető formában közre adni a lótakarmányozás tudományának legfrissebb eredményeit. Míg archív rovatunk a múlt híres lovait, lovas embereit, és eseményeit mutatja be.
A lóbetegségek felismerése és megelőzésük minden lovas számára hasznos tudnivaló. Ebben nyújt segítséget praxis rovatunk, amelyben nem száraz szaknyelven, hanem színes esettanulmányokon keresztül, közérthető nyelvezeten megírva mutatjuk be a különböző lóbetegségeket és a teendőket a gyógykezelés, megelőzés érdekében. Kiképzés rovatunk, szinte valamennyi lovas szakterületről, a lovaglástanulás, illetve lókiképzés terén nyújt segítséget olvasóinknak. Fontosnak tartjuk azt alulról induló kezdeményezések támogatását, így a vidéki kisebb rendezvények, események is teret kapnak lapunk hasábjain. Erre szolgálnak regionális, színes és innen-onnan rovataink. A Lovasélet mindemellett a Magyar Lovasturisztikai Szövetség hivatalos lapja. Így a szövetség munkájáról, valamint a hazai lovaturizmus lehetőségeiről, eseményeiről első kézből tájékozódhat lapunk olvasója lovasturizmus rovatunkból. A gyerekek és a kezdők tájékozódását, ismerkedését a lóval, segíti a kezdők klubja és a póni klub rovatunk. Az utolsó oldalon börze rovatunk ajánlatából a legfrissebb lovas szakirodalom, valamint a legújabb lovas DVD-k videók között válogathatnak az érdeklődők. Végül, de nem utolsó sorban említsük meg a Lovasélet talán legnépszerűbb rovatát, az apróhirdetéseket. Itt színes fényképes illetve szöveges fekete-fehér hirdetésekben, akár kínál, akár keres, mindenki megtalálhatja a neki megfelelő lovat, szolgáltatást, gépet, kocsit, ingatlant, miegyebet.